Wat is shortleasen?

Wat is shortleasen?

Shortlease is anders dan het leasen dat we kennen. Bij normale autolease wordt er vaak gesproken over langlopende contracten. Bij shortlease spreken we echter over een leaseperiodes vanaf 1 maand. De doorlooptijd is simpelweg korter bij shortlease dan bij normale autolease.

Bij short lease ontstaat er een overeenkomst tussen de lessor en lessee . Het voordeel van shortlease is dat men vaste en kostbare uitgaven vermijdt. Een shortlease contract is namelijk na een afgesproken vaste periode op elk moment op te zeggen. Mocht de situatie van de lessee veranderen waardoor zij geen auto meer nodig hebben, hoeven zij niet extra te betalen en kunnen zij het contract met de leaser opzeggen.

 

Wat is autoverhuur?

Bij het huren van een auto ontstaat er een afspraak tussen de huurder en de verhuurder, waarbij een vaste periode is wordt vastgesteld dat men een auto ter beschikking krijgt met een vooraf bepaalde huur. Tijdens de autoverhuur is de auto van de huurder, maar blijft het eigendom van het verhuurbedrijf. In de meeste gevallen wordt een auto voor een korte termijn verhuurd zoals een dag(deel), week of maand. Het is voordeliger om te kiezen voor een shortlease auto als je een auto langer dan 30 dagen wilt huren.

 

Wat zijn de grootste verschillen tussen shortleasen en een auto huren?

Een van de verschillen tussen een auto huren en shortlease auto is de doorlooptijd. Waarbij men vaak bij autoverhuur denkt aan huurtermijnen van een dag(deel), week of maand. Kan men bij shortlease huren vanaf 1 maand.

Een ander verschil is de flexibiliteit. De behoefte aan vervoer neemt toe en de behoeftes zijn steeds meer dynamisch. Binnen autoverhuur wordt er een vaste periode afgesproken over de verhuur van de auto. Bij shortlease kan men echter na 1 maand, dagelijks opzeggen. Hierbij geniet men van flexibele regelingen.

Bij een autoverhuur worden auto’s in de meeste gevallen voor korte periodes verhuurt. Om deze reden zijn de auto’s door meerdere huurders gebruikt. Bij een shortlease contract kunt u echter elke maand of elk kwartaal een nieuwe auto uitzoeken die door minder mensen is gebruikt. Vindt u het leuk om in de nieuwste auto’s te rijden, dan is shortlease de ideale keuze.

Short leasen

Bij Lease online kunt u na 1 maand dagelijks opzeggen en rijdt u all inclusief zonder zorgen. Binnen 2 dagen kunt u uw short lease auto gratis komen ophalen in één van de 30 vestigingen in Nederland of laat de auto leveren door Lease online’s team.