Roep de hulp in van een letselschadeadvocaat

Een letselschadeadvocaat is een hulp die je zeker goed kunt gebruiken. We nemen het graag met je door in deze blog. Wees niet bang om een letselschade advocaat te raadplegen. De meeste van hen bieden gratis consultaties aan. In veel gevallen hoeven ze niet eens betaald te worden, tenzij ze een schikking voor je kunnen treffen. Maar waarom zou je in de eerste plaats een advocaat in de arm nemen? Lees verder. 

De tijdsbesparing

Een letselschade advocaat kan je vertellen of je een geldige zaak heeft of niet. Dit zal je tijd besparen, aangezien je geen tijd zult verspillen aan het proberen iemand aan te klagen wanneer de rechtbanken de claim zullen afwijzen. Het stelt je in staat om te weten wanneer je een schikking moet accepteren. Weet dat je een advocaat kunt vragen om elk aanbod tot schikking te beoordelen, zodat je kunt controleren of de schikkingsvoorwaarden en het aangeboden bedrag redelijk zijn. Dan hoeft je geen uren te besteden aan het onderzoeken van juridische zaken voor de eerste keer: veel minder risico op het maken van een fout.

De verminderde werklast

Een letselschadeadvocaat weet hoe hij een gedetailleerd onderzoek moet doen, als dat gerechtvaardigd is. Ze zullen veel werk op zich nemen dat je anders gedwongen bent te doen. Omdat zij de juridische procedure door en door kennen, weten zij welke formulieren moeten worden ingevuld en welk bewijsmateriaal niet relevant is voor de zaak. De verminderde werklast is een van de redenen waarom je een advocaat zou moeten inhuren in plaats van te proberen het zelf te doen. Het kan zijn dat je nog steeds een arts moet bezoeken om een second opinion te krijgen over de ernst van je verwondingen of een getuigenverklaring moet afleggen, maar het meeste werk kunt je overlaten aan een deskundige.

Minder stress

Een van de minder gewaardeerde redenen voor het inhuren van een letselschadeadvocaat is dat je meer vrije tijd heeft. Iemand anders kan zich bezighouden met de kosten of het gedoe van het omgaan met je zorgverzekeraar. Iemand anders voert ruzie met de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke partij. Wanneer zij dit voor je doen, hoeft je je niet bezig te houden met die stress. Dit maakt het gemakkelijker om de tijd te nemen om te genezen, en je hoeft zich geen zorgen te maken dat de stress het herstelproces in de weg staat. 

Grotere kans om te winnen

Een van de grootste redenen om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen, is dat de kans dat je je zaak wint, toeneemt. Merk op dat de meeste letselschadezaken niet voor de rechter komen. In plaats daarvan worden ze buiten de rechtbank om geregeld. Maar als je geen advocaat heeft, kunnen verzekeringsmaatschappijen en aansprakelijke partijen je tegenhouden of je claim afwijzen totdat je ermee stopt. Met een advocaat is de kans groter dat je een eerlijke schikking krijgt, en het is essentieel om een goede letselschade advocaat te hebben als je naar de rechter stapt.

De grotere beloningen

Een letselschadeadvocaat weet hoe hij een zaak op de juiste waarde moet schatten. Hij weet ook hoe hij rekening moet houden met de kosten op lange termijn, of het nu gaat om langdurige zorg of toekomstige medische rekeningen. Dit is de reden waarom je meestal een grotere schikking krijgt wanneer je een advocaat hebt dan wanneer je de zaak zelf regelt. Dat is nog afgezien van het feit dat je meer kans hebt om een regeling te krijgen wanneer je goede juridische bijstand hebt.