Waar kun je kartonnen dozen voor gebruiken?

Er zijn veel verschillende manieren om je spullen te verhuizen, natuurlijk worden daar sinds mensenheugenis al kartonnen dozen gebruikt. Er zijn meer toepassingen mogelijk met kartonnen dozen. Creatieve en geldbesparende oplossingen. Dat tikt lekker aan. Je kunt er ook bedrijfsmatig geld aan verdienen. In deze blog kun je ontdekken wat je zoal kunt doen met karton. Lees snel verder.

Kaarten

Wanneer er iemand jarig is, dan is het leuk om hem of haar een kaart te sturen. Zelf deze kaarten maken geeft hier iets persoonlijks aan. Een kartonnen doos is erg geschikt hiervoor omdat ze zo sterk zijn. Verkopen van deze kaarten is dus zeker een optie.

Living

Home en living producten zijn leuk en populair. Je kunt van kartonnen dozen onderzetters maken leuk om te geven of zelf te houden. Samen met de kinderen deze dingen maken, bijvoorbeeld om ze cadeau te doen, is een aardige bezigheid. Mensen zijn bereid om voor deze onderzetters te betalen als ze leuk zijn. Verkoop ze bijvoorbeeld op een markt.

Planten

Planten in huis zijn een goede luchtverfrisser en dat is gezond. Natuurlijk moeten planten wel ergens in staan. Vazen of bakken kun je kopen, maar natuurlijk ook zelf maken. Kartonnen dozen zijn er goed voor. Echt DIY (do it yourself). Iedereen wil geld besparen, niet waar? Nou kartonnen dozen kosten niet zoveel, zo rond de 5 euro, en dit maakt ze ideaal voor mensen met een smalle beurs. Op een plantenbeurs staan deze bakken echt niet raar.

Bureaubakje

Thuiswerken wordt steeds populairder. Dan is het wel zo handig om je thuiskantoor op orde te hebben. Van kartonnen dozen kun je gemakkelijk een bakje voor op je bureau maken. Door de sterkte van het materiaal blijft het goed staan. Karton is natuurlijk ook een stuk beter dan het plastic waar veel pennenbakjes van gemaakt worden.

Huisdieren

Wanneer je net een jonge hond hebt is het slim een kartonnen doos neer te zetten. Hier kunnen ze niet uit ontsnappen en de doos is ook vervangbaar, waardoor het niet erg is wanneer deze vies wordt. Wel laat je de bovenkant van de doos open. Plaats wat stro in de doos en je hebt je nachtverblijf voor de jonge hond. Lever deze dozen aan je klanten bij de aankoop van een pup.

Palet

Ben je een fervent schilder en kun je niet wachten om in je vrije tijd de schilders panelen ter hand te nemen? Dan is het een leuk idee om van kartonnen dozen een schilderspalet te maken. Het is een wegwerppalet. Dit scheelt schoonmaken. Je kunt er prima verf op mengen. En het kost nauwelijks iets. Makkelijk als je een schildercursus geeft.

Knutselmateriaal

In zijn algemeenheid kun je stellen dat kartonnen dozen voor verschillende zaken gebruikt kunnen worden. Bij al deze zaken speelt het knutselen een rol. Ook als knutselmateriaal is karton erg geschikt. Op de kleuterschool kunnen ze er dan ook goed mee werken, een flinke besparing op de materiaal kosten.

Meer zakelijktips vind je op onze site. Ontdek de mogelijkheden van refurbishment. Ook benieuwd naar de ontwikkelingen binnen de IT? Lees er alles over in deze blog over de ICT-sector.