virtualisatie

Opmerkelijke ontwikkelingen in de ICT-sector

Elke midden-grote onderneming heeft een ICT-afdeling. Dat is niet vreemd aangezien een heel groot deel van onze alledaagse werkzaamheden op kantoor vandaag de dag wordt uitgevoerd door geautomatiseerde systemen en applicaties. Onafhankelijk van de sector waarin je core business zich begeeft: een goed werkende ICT-afdeling blijft een essentieel onderdeel van een goede bedrijfsvoering. Aangezien het een sector is dat zich alsmaar verder en verder blijft ontwikkelen, willen wij in deze blog graag wat aandacht schenken aan opmerkelijke ontwikkelingen in de ICT-sector.

Virtualisatie

Eén van de ontwikkelingen die al sinds een paar jaar doorzet binnen de ICT, is zogenaamde virtualisatie. Dit is het verhuizen van verschillende onderdelen van de digitale omgeving van uw onderneming naar één server. Het verbetert het beheer van de ICT-omgeving en draagt bij aan het verlagen van de kosten. Virtualisatie kan mogelijk wat gecompliceerd overkomen op de leek of als u misschien wat minder ervaring met, kennis van en blootstelling aan de ICT-sector heeft. Desalniettemin kan het de moeite lonen om u erin te verdiepen. Voor informatie over virtualisatie kunt u bij diverse informatieve websites of websites van aanbieders van virtualisatiediensten terecht. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de pagina van Teconomy over virtualisatie voor meer informatie.

GDPR-wetgeving

De Europese Commissie heeft in 2018 de GDPR-wetgeving aangenomen. Dit betekent dat privacy en databescherming van gebruikers van websites hoger op de agenda staat van professionals die te maken hebben met marketing, website en ICT. Het ongevraagd verzamelen van gebruikersgegevens zoals leeftijd, geslacht, maar ook tijd die ze hebben doorgebracht op een specifieke pagina op de website, is niet langer toegestaan. Gebruikers dienen tegenwoordig hiervoor goedkeuring te geven. Als zij dit niet doen en uw onderneming  toch de gegevens van gebruikers verzamelt, dan loopt uw bedrijf het risico op een hoge geldboete. Dit heeft vanzelfsprekend een grote verantwoordelijkheid waar uw webbouwer en ICT-mensen zich mee bezig dienen te houden.