nieuwe bv starten

Met spoed goedkoop een nieuwe BV oprichten

Op internet is veel informatie te vinden over hoe je met spoed een BV kunt oprichten of over hoe dit goedkoop kan. Veel websites bieden echter informatie over één van beiden. In dit blogbericht willen we kort laten zien hoe je snel en goedkoop een BV kunt oprichten.

Zorg voor goed fiscaal advies

Het oprichten van een BV heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering en geldstromen. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van de specifieke gevolgen voor jouw bedrijf. Heb je hier zelf geen verstand van? Schakel dan een vooraf fiscalist of accountant in om de wijzingen en gevolgen door te nemen, hiermee voorkom je vervelende verassingen.

Maak een keuze in het soort BV dat je wilt oprichten

Er zijn verschillende soorten BV’s die je kunt oprichten, waaronder een holding BV, management BV, spaar BV, zzp BV, flex BV en een werkmaatschappij. Deze verschillende soorten BV’s hebben ieder ook andere voor- en nadelen. Bel voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met IndeBV: 085-303 1187. Zij weten alles over BV oprichten en de voordelen die je hieruit kunt halen.

Laat een notariële akte opstellen en inschrijven bij de KvK

Het opstellen van een notariële akte is verplicht bij het oprichten van een BV. Hierin moet onder ander informatie staan over de bedrijfsnaam, het doel van de BV, de aandelen, de aandeelhouders, de regels over het overdragen van de aandelen en informatie over de directeur.

Als er gekozen wordt voor een Raad van Commissarissen, moeten zij ook vermeld worden in de akte. Het bedrijf kan vervolgens ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel. Deze stappen kun je laten uitvoeren door o.a. de specialisten van IndeBV. Je ontvangt dan de oprichtingsakte en het uittreksel van de KVK en eventueel het aandeelhoudersregister. De BV gaat in op de datum die vermeld staat op de oprichtingsakte.