Hulp bij inkomstenbelasting 2018

Voor de Belastingdienst begint het Nieuwjaar steevast met een aantal belastingwijziging. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, voor wie optimaal gebruik wil maken van fiscale mogelijkheden of eenvoudigweg niet te veel tijd kwijt wil zijn aan het doen van de aangifte is hulp bij inkomstenbelasting 2018 mogelijk.

De Belastingdienst doet veel om de aangifte inkomstenbelasting eenvoudiger te maken. Maar eenvoudiger is niet altijd overzichtelijker en eenvoudiger betekent ook niet altijd kloppend. De Belastingdienst gaat er vanuit dat ondernemers en privépersonen de regels kennen en deze kunnen toepassen. ‘U hoeft alleen nog maar te controleren’. Het advies is om dat vooral te doen.

 

Optimaal gebruik van de nieuwe regels

Maakt u optimaal gebruik van alle nieuwe regels? Een aantal belangrijke veranderingen die van toepassing zijn op de inkomstenbelasting 2018 zijn verschuivingen in de belastingtarieven. De grens van het hoogste belastingtarief is wat opgerekt van € 67.072,- naar € 68.507,-. De maximale hypotheekrenteaftrek zakt dit jaar naar 49,5% en restschuldfinanciering niet meer aftrekbaar voor restschuld die vanaf 2018 is ontstaan. Het bedrag aan spaargeld waarover belasting moet worden betaald stijgt in 2018 van € 30.000,- (voor 2017 € 25.000,-) per persoon. Om de steeds wisselende regels juist en optimaal toe te passen kunt u hulp bij aangifte inkomstenbelasting 2018 inroepen door mensen die hun beroep hebben gemaakt van het bijhouden van cijfers en regels. Daarmee is zeker dat alles uit de kast wordt gehaald om tot een zo gunstige mogelijke aanslag te komen.

 

Uitstel aanvragen

Voor 2018 is een verruiming van de uiterste aangiftedatum ingesteld. Deze is vastgesteld op 1 mei 2018. Voor particulieren geldt dat wanneer uw aangifte voor 1 april 2018 wordt ingezonden, u voor 1 juli 2018 bericht krijgt van de Belastingdienst. Wilt u later dan 1 april aangifte doen, dan moet uitstel aangevraagd worden. Een accountskantoor of boekhoudkantoor als Stolwijk Accountants kan deze voor u aanvragen, met als uiterlijke aanvraagdatum 1 april 2018. De uiterste datum van aangifte wordt dan opgerekt tot uiterlijk 1 mei 2019. Indien u zelf uitstel aanvraagt loopt het uitstel tot maximaal 1 september 2018. Wilt u uitstel aanvragen dan is de inzet van professionele hulp bij uw inkomstenbelasting 2018 lonend.

 

Hulp bij inkomstenbelasting 2018 en dan?

Een optimaal belastingadvies is van groot belang op de hoeveelheid belasting die u betaalt. Accountantskantoren en boekhoudkantoren zorgen voor maatwerk en regelen dat de belastingaangifte juist wordt verzorgd. Daarnaast vakkundige hulp bij inkomstenbelasting 2018 een mooi moment om kennis te maken met deze bedrijven het hele jaar rond voor u kunnen doen. Voor ondernemers geldt dat u specialisten in huis haalt die zich grondig en breed verdiepen in uw bedrijf en financiële situatie. Toegevoegde kennis waarmee ondernemers zo efficiënt mogelijk hun bedrijf kunnen runnen. Met name grote accounts- en boekhoudkantoren hebben ervaring in huis voor elke type bedrijf uit alle branches waardoor ze in staat zijn een optimale fiscale ondernemingsstructuur te creëren. Voor beginnende ondernemers is vaak speciale begeleiding. Kortom, ze brengen u via hulp bij inkomstenbelasting 2018 naar hulp op elk financieel en fiscaal gebied.