oprichting bedrijf

Fiscale voordelen van een Besloten Vennootschap

Bij het oprichten van een bedrijf is het belangrijk welke rechtsvorm je kiest. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zoek op basis van je plannen een bedrijfsvorm waar je het meeste voordeel uit haalt. Dat kan op het gebied van belasting, aansprakelijkheid en de eisen van startkapitaal. Hier bespreken we de fiscale voordelen van een Besloten Vennootschap (B.V.), in vergelijking met  andere rechtsvormen.

 

Financiële voordelen van een BV

Een Besloten Vennootschap kent op een financieel vlak een aantal voordelen, wat ook zorgt voor verschillende fiscale voordelen. Binnen het vennootschap is het kapitaal verdeeld in aandelen. De bestuurders zijn aandeelhouder. Ze zijn in dienst van het nieuwe bedrijf en de bestuurder is hierdoor niet aansprakelijk voor mogelijke schulden. Bij een besloten vennootschap is het ook mogelijk winst uit te keren.

 

Interessante fiscale voordelen

De rechtsvorm van een BV biedt verschillende fiscale voordelen. Zo is het mogelijk om zakelijke investeringen van de winst af te trekken, waardoor er minder vennootschapsbelasting betaald hoeft te worden. Ook Research & Development biedt een mogelijkheid tot belastingvoordelen, deze kosten vallen onder zakelijke investeringen en kunnen van de winst afgetrokken worden, wat een lagere winstbelasting oplevert.

 

Soorten belasting

De bestuurder is in dienst van de BV, waardoor er inkomsten- en loonbelasting betaald moet worden. Het vennootschap betaalt ook belasting over de gerealiseerde winst, hoewel er diverse aftrekposten mogelijk zijn. De Bruto Toegevoegde Waarde (BTW) die in rekening wordt gebracht zal via de belastingen afgedragen moeten worden. Ook kan er sprake zijn van dividendbelasting als er dividend uitbetaald wordt aan de aandeelhouders.

 

Alle verschillende belastingen en regels zorgen ervoor dat een Besloten Vennootschap fiscaal gezien wel of juist niet voordelig uit kan pakken. Zorg ervoor dat je als startende ondernemers goed op de hoogte bent van de verschillende rechtsvormen. Als je zekerheid hebt over de toekomst van je bedrijf kun je eenvoudig online een BV oprichten, waarmee je ook nog eens geld kunt besparen.