Budgetbeheer om nieuwe schulden te voorkomen door RapportBI

Budgetbeheer

Budgetbeheer wordt ook wel inkomensbeheer genoemd. Het houdt in dat de bewindvoerder het inkomen van de cliënt beheert. Op die manier moeten nieuwe schulden voorkomen worden en eventuele huidige schulden worden afgelost. Op zoek naar een partij voor budgetbeheer? Denk dan aan de bewindvoerders van RapportBI.

Hoe werkt budgetbeheer?

Bij budgetbeheer wordt het inkomen van de cliënt op een aparte rekening gestort. De bewindvoerder beheert dit inkomen. De cliënt krijgt een vast bedrag voor een afgesproken tijdsbestek en moet zich hiermee redden. De bewindvoerder zorgt dat de vaste lasten betaald worden en dat eventuele schulden worden afbetaald. Er zijn verschillende vormen van Budgetbeheer. Kies je voor budgetbeheer van RapportBI? Dan wordt over het algemeen de meest uitgebreide vorm gebruikt. Een bewindvoerder vertelt je hier alles over tijdens een gesprek.

In gesprek met de bewindvoerder

Bij Budgetbeheer wordt in overleg met de cliënt een budgetplan opgesteld. In dit plan wordt vastgelegd hoe het budgetbeheer bij deze persoon eruit komt te zien. Er wordt ook een weergave gemaakt van alle inkomsten. Van alle inkomsten wordt een deel gebruikt om schulden af te lossen, een deel wordt ingezet voor leefgeld en een deel wordt gebruikt voor de vaste lasten. Vaak wordt budgetbeheer ingezet als voorloper van bewindvoering.

 

Benieuwd of een bewindvoerder van RapportBI jou kan helpen bij budgetbeheer? Neem dan vrijblijvend contact met ze op. Er zitten door heel Nederland verschillende bewindvoerders.