De ideale functie van montagekit

Als je binnenkort bezig gaat met een bouwproject, dan zijn er een aantal hulpmiddelen die je hierbij goed kunt gebruiken. Soms kom je namelijk projecten tegen waarbij gaten en schroeven geen mooie uitwerking geven. Kitten en lijmen kan daarin dan een goede oplossing zijn om het boren van objecten te voorkomen. Zo is montagekit een ideale lijm om je hierbij te helpen. Maar waar kun je montagekit nou precies voor gebruiken en op welke materialen is het gebruikelijk om deze kit toe te passen? In deze blog vertellen we je er graag meer over.

Wat is montagekit nou precies?

Montage kit is een speciaal type lijm dat ontworpen is om sterke en permanente hechting te bieden tussen verschillende materialen. De kit kun je kopen in een handige koker die je gemakkelijk kunt gebruiken in een kitpistool. De montagekit is een soort dikke pasta, wat gemakkelijk aan te brengen is op verticale oppervlakken en door de dikte dus niet zal wegvloeien. Dit maakt de lijm ideaal en voorkomt troep en uitgeveegde strepen.

Waar kun je montagekit het beste voor gebruiken

Montagekit is bijvoorbeeld ideaal voor het monteren van plinten, plinten zijn namelijk een mooi voorbeeld van iets wat je niet wilt boren, maar gewoon netjes wilt vastplakken. Boorgaten in je plinten kan de look van je vloer en muren namelijk enorm verzieken. Zeker als je net een nieuwe vloer hebt gelegd wil je dit natuurlijk netjes afgewerkt hebben.

Verder kun je de montagekit natuurlijk nog voor veel meer dingen gebruiken. Het voordeel van montagekit is voornamelijk dat het rechtopstaande voorwerpen kan verlijmen, maar is verder prima te gebruiken op hout en steenachtige materialen. Voor optimaal resultaat is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ondergrond waar de montagekit op komt goed stof en vuil vrij is, en is het belangrijk dat dit gedeelte ook goed droog is. Als de montagekit eenmaal 24 uur eraan vastzit, is het haast niet meer los te krijgen en is je voorwerp extreem goed verlijmd en kan het alle stoten en schokken aan.

Waar vind je een goede montagekit?

Bij kittenenlijmen.nl vind je de juiste montagekit met uitleg voor gebruik. Tuurlijk is de kit op meerdere locaties te verkrijgen, maar laat je niet meeslepen in goedkope acties en namaakmerken. Voor optimaal resultaat is het van belang dat de kit goed gekeurd is en alle stoffen bevat die het nodig heeft om goed te lijmen. Laat dus absoluut je bouwproject niet verprutsen door slechte kit.