Advies & Informatie

Door de ervaring van en bij HB-incasso worden wij regelmatig gevraagd om financieel en/of juridisch advies te geven.

Wij beschikken over zeer gespecialiseerd personeel of kunnen via onze nauwe samenwerking met zowel accountants als advocaten uw voorzien van het voor u benodigde advies.

Hier voorzien wij u van informatie, welke zowel nodig zijn voor u als klant als voor de debiteur die een aanmaning van ons heeft ontvangen.

Wanneer kan ik het incassobureau inschakelen?

U kunt van onze diensten gebruik maken zodra de betaaltermijn van uw factuur verstreken is. Heeft uw vordering betrekking op een particulier dan bent u volgens de wet verplicht een laatste aanmaning (veertiendagenbrief) te sturen met daarin een betaaltermijn van 14 dagen en een vermelding van de incassokosten die in rekening worden gebracht als uw debiteur in gebreke blijft.

Bij zakelijke transacties is een laatste aanmaning niet verplicht, behalve als dit is opgenomen in een overeenkomst tussen beide partijen of als er algemene voorwaarden van toepassing zijn

Direct reageren betekent een hogere slagingskans

Zodra u te maken krijgt klanten die het niet zo nauw nemen met de betalingstermijn van uw facturen, is het zaak zo snel mogelijk te reageren. Als incassobureau kunnen wij de juiste maatregelen voor u nemen.